ΩΡΙΩΝ - Το Δίκτυο των Κυνηγών
Διαβούλευση σχεδίου νόμου για την ευζωία των ζώων συντροφιάςΗ Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη δολοφονεί το κυνήγι
Δελτίο Τύπου

Ω Ρ Ι Ω Ν - Το ΔΙΚΤΥΟ των ΚΥΝΗΓΩΝ
Αναγνωρισμένο Σωματείο, Εδρα: Αθήνα
Email: orion@orion.net.gr   www.orion.net.gr

  Αθήνα, 23/9/2004

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

Αξιότιμε κ. Γαλαμάτη

Σας παρακαλούμε να δεχτείτε τα θερμά μας συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σας να καταθέσετε επίκαιρη ερώτηση σχετικά με την τραγωδία που συντελείται στην λίμνη Κορώνεια.

Ο τραγικός θάνατος χιλιάδων ειδών της άγριας πτηνοπανίδας, δυστυχώς ΜΟΝΟ στο πρόσωπό σας βρήκε την επιβαλλόμενη ευαισθησία που πρέπει να διακρίνει όλους τους εκπροσώπους του λαού στο Κοινοβούλιο. Δείξατε την ευαισθησία σας στα θέματα περιβάλλοντος, για τα οποία πρωτίστως η πολιτεία είναι υπεύθυνη να θεσπίζει κανόνες προστασίας, αλλά και να εποπτεύει τις δραστηριότητες των σχετικών αρμόδιων φορέων προστασίας και διαχείρισης είτε πρόκειται για ιδιωτικούς φορείς, είτε για κρατικές υπηρεσίες.

Ελπίζουμε ότι με αφορμή την ερώτησή σας στο Κοινοβούλιο, θα δοθεί η ευκαιρία στους πολίτες που αγωνιούν για τις δραματικές επιπτώσεις που έχει στο περιβάλλον και στην άγρια ζωή, η αδιαφορία των αρμόδιων για την προστασία της λίμνης φορέων, να ενημερωθούν πλήρως για τις παραλείψεις και τις ευθύνες τους, όπως και για τα κεφάλαια που έχουν ήδη δαπανηθεί για την Κορώνεια, χωρίς κανένα δυστυχώς θετικό αποτέλεσμα.

Ο Όμιλός μας, είναι ένας μη κερδοσκοπικός όμιλος κυνηγών, με σκοπούς την εμπέδωση οικολογικής ευαισθησίας στην κυνηγετική κοινότητα και την διάδοση στην κοινωνία της ηθικής του κυνηγίου. Θα δώσουμε την πρέπουσα δημοσιότητα στην αξιαίπενη αυτή πρωτοβουλία σας, αλλά και στις απαντήσεις που θα πάρετε από τα υπεύθυνα Υπουργεία στην ερώτησή σας.

Σας ευχόμεθα κάθε επιτυχία στο έργο σας και σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για όλα τα σχετικά με την ερώτησή σας αποτελέσματα.

Ω Ρ Ι Ω Ν