ΩΡΙΩΝ - Το Δίκτυο των Κυνηγών
Διαβούλευση σχεδίου νόμου για την ευζωία των ζώων συντροφιάςΗ Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη δολοφονεί το κυνήγι
H ετήσια Πανελλαδική έκθεση εκτροφής του Ομίλου Επανιέλ Μπρετόν Ελλάδας
H ετήσια Πανελλαδική έκθεση εκτροφής του Ομίλου Επανιέλ Μπρετόν Ελλάδας

Έγινε χθες στην όμορφη πόλη του Βόλου η ετήσια Πανελλαδική έκθεση εκτροφής του Ομίλου Επανιέλ Μπρετόν Ελλάδας. Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης ήταν ο Κυνηγετικός Σύλλογος Βόλου και ο ΩΡΙΩΝ. Η σημαντική βοήθεια της Μαρίας Στυλιαρογιάννη και του Ηρακλή Αστρά (μελών του Ωρίωνα) εξασφάλισαν όχι μόνο κάθε βοήθεια για την διοργάνωση της εκδήλωσης αλλά και τα κολακευτικά σχόλια του Δημάρχου Βόλου κ. Μήτρου ο οποίος εντυπωσιάσθηκε από το επίπεδο της διοργάνωσης και των συμμετεχόντων.

Παρόντες στην εκδήλωση όλοι οι γνωστοί εκτροφείς και κυναγωγοί καθώς και πολλοί κριτές όπως ο Α. Κατσίκης, ο Γ. Νιάνιος, ο Γ. Καλατζής κ.α. Ο χώρος της εκδήλωσης ήταν πανέμορφος και με αρκετή σκίαση, απαραίτητη για την παραμονή τόσο των σκύλων όσο και των εκθετών.

Κριτές της έκθεσης ήταν ο κ. C. Gunther, Γραμματέας του Γαλλικού club Epagneul Breton και επίτιμος καλεσμένος ο Leon Le Louet, θρυλική μορφή της Ευρωπαικής κυνοφιλίας και επί σειρά ετών και μέχρι σήμερα Πρόεδρος του Γαλλικού club Epagneul Breton.

Στο διαγωνιστικό μέρος το επίπεδο ήταν εξαιρετικά ανεβασμένο, με χαρακτηριστικό το γεγονός οτι τα σκυλιά που διαγωνίσθηκαν εκτός από μορφολογικά εξαίρετα στο σύνολό τους είναι και πολύ καλά κυνηγόσκυλα, χαρίζοντας στους ιδιοκτήτες τους όλες τις συγκινήσεις.

Στην έκθεση πήρε μέρος το μέλος του Δ.Σ του Ωρίωνα κ.Μ.Μαντέλας, με δύο Επανιέλ και μας μεταφέρει με παραστατικό, αλλά και διδακτικό τρόπο τις σχετικές κρίσεις για τα σκυλιά του:

"Η δική μου συμμετοχή ήταν με δύο σκυλιά. Σκοπός της συμμετοχής μου ήταν να αποκτήσω μία υπεύθυνη κρίση για την μορφολογία του καλύτερου κυνηγόσκυλου που διαθέτω και να "παίξω" για μία θέση με το δεύτερο, το οποίο έχει ήδη αποσπάσει σε προηγούμενη έκθεση ένα RCAC.

Η κρίση για το πρώτο μου σκυλί ήταν "Πολύ Καλός", όπως και ανέμενα, αιτιολογημένη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αγωνία λοιπόν για το δεύτερο και προσμονή για υψηλή βαθμολογία. Ο κ. Le Louet όμως με την εμπειρία των τόσων χρόνων διέκρινε ένα σφάλμα στις γωνιώσεις των βραχιόνων και θεώρησε ότι η χρωματική κατανομή του τρίχρωμου σκύλου δεν είναι η πλέον κατάλληλη, με αποτέλεσμα να τον βαθμολογήσει με "Πολύ Καλός" αποκλείοντας τον από κάτι καλύτερο. Η αιτολόγησή του, γραπτή και εντυπωσιακά τεκμηριωμένη, θα μείνει στο αρχείο μου σαν ανάμνηση του γεγονότοτος της συνάντησής μου με έναν ογκόλιθο της παγκόσμιας κυνοφιλίας.

Εξ άλλου το "ευ αγωνίζεσθαι" πρέπει να είναι πάντοτε το μοναδικό κριτήριο για συμμετοχή των απλών κυνηγών σε κάθε μορφή κυνοφιλικής εκδήλωσης.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης το ...10 % των μελών του ΩΡΙΩΝΑ (Μαρία, Ηρακλής, Κ. Βλάχος και ο γράφων) πανηγύρισαν την επιτυχημένη διοργάνωση δίνοντας υπόσχεση για περισσότερες συμμετοχές των φίλων του ΩΡΙΩΝΑ και της λίστας των κυνηγών σε αντίστοιχες εκδηλώσεις. Νάστε όλοι καλά.

Μιχάλης Μαντέλας, (Ο ...απορριφθείς μετά πολλών επαίνων)."

Συγκινητική στιγμή εκείνη που ο ΩΡΙΩΝΑΣ πήρε τιμητική πλακέτα από τον ΄Ομιλο Επανιέλ Μπρετόν για την ουσιαστική του βοήθεια στην επιτυχία της διοργάνωσης.

ΩΡΙΩΝ